Faddergalan TV4

Efter att ha blivit uppringd av den artistansvarige på TV4s Faddergala träffade jag tillsammans med övriga dansare och sångare de tre representanterna från TV4 på Lasse Khülers Dansskola en eftermiddag. Det visade sig att de skulle göra ett potpurri på sången Over the Rainbow. De ville göra om sången så att den blev afrikansk, orientalisk, svensk folkdans m.m.
Vi fick presentera oss för varandra och det visade sig att jag kände några sen tidigare. Allt verkade intressant och kul. Koreografen, Roine och killen som skulle göra musiken var verkligen trevliga och fick oss att slappna av. Vi hade med oss musik som skulle vara representativ för vårt respektive land. Jag hade med mig Hossam Ramsys ghawazee
Ala nur el Ain, som jag har gjort bl a på Orienta festivalen.
Slutresultatet blev mer turkiskt/västerländskt än arabiskt. Jag tränade och tränade på mina 20 sekunder.

Men ett problem kvarstod. Vi skulle alla ha med barn i våra nummer. Var i hela friden skulle jag få tag på ett barn någonstans? Ju längre tiden gick ju mer desperat blev jag. Tills det slog mig att lösningen fanns alldeles inpå mig. Min svägerskas dotter! En åttaåring som redan går på dansskola. Jag frågade först svägerskan, Lia, om hon trodde att det skulle funka. "Inga problem" svarade hon "Men fråga Ellinor, hon kan vara lite blyg inför publik". Sagt och gjort jag frågade Ellinor och inte var det några problem inte! Vi tränade så det stod härliga till och Ellinor tränade även själv hemma. Verkligen ambitiös. Efter några telefonsamtal till vänner fick jag tag på en jättesöt galabeya med gröna ränder på till Ellinor. Min dräkt gick även den i grönt. Svägerskan lovade att ställa upp och följa med på själva sändningsdagen. Det var en maratondag som började runt 8 på morgonen och vi var inte hemma förrän runt 22. Vi hade flera repetitioner inför kamerorna och jag tror jag var mer nervös än Ellinor. Allt skulle direktsändas inför ca 650 000 tittare. Det var skönt att ha Lia med som fixade och donade, inte minst så hade hon mat med sig och det var något som behövdes!

Jag är jättenöjd med vår insats!