Dagbok

Här kommer jag att skriva lite vad som händer i mitt dansliv. Vilka kurser jag går på, hur det går med koreografiträning, dansjobb jag är på osv. men även lite om katterna i mitt liv.

17 februari 2011

Snart åker jag till Mami! trots kursstarter och annat kul är resan det som är närmast hela tiden. Åker på lördag. 23/2 (på onsdag) ska jag ha en klass på Art of Bellydance School. Tänkte köra Habibi Alli med Miami Kuwaiti Band. En glad shaabi passar alltid.

Däremot går det trögt med A-klassen i Uppsala. Har svårt att hitta motivationen när klassen i sig inte är riktigt med. Men det blir nog bättre under terminens gång.
En nyhet i Uppsala är att jag kommer att ha en Gothic Fusion Bellydance-klass! Vi ska fortsätta på den koreografin som påbörjades i höstas. 8 gånger bara, så det vill till att alla kommer och tränar. Annars får vi inte ihop den. Så veckan när jag kommer hem blir det till att hårdträna Gothic tekniker. Så jäkla kul!!!

 
22 november 2010

Den här terminen har verkligen varit fantastisk. Eller, rättare sagt, den är fortfarande fantastisk. Klasserna på Layali rullar på och vi har så jädra kul. Slow n´fast med fortsättarna äger! Ska bli så ortroligt spännande att se brudarna på föreställningen 7 december.

Uppsala är makalöst. Det är en fröjd att åka dit. Den avancerade klassen ger så oerhört mycket, det är inte bara deltagarna som får träna. Jag måste verkligen tänka till och kan inte köra på nån slentrian eller gammal kunskap.
För att inte prata om tillfredsställelsen när jag tillsammans med 8 andra dansare får utlopp för mitt kreerande när de dansar Host of the Seraphim efter mina idéer. Det är en sån skön känsla att se mina tankar förkroppsligas.

 
3 oktober 2010

Efter den sista klassen i dag i Uppsala stannade några av deltagarna kvar och det blev ett intressant samtal. Vi pratade om gestaltning i dansen. Att jag använder mycket bilder för att få fram rätt känsla. En av tjejerna tyckte att det var så svårt att dansa fritt, det finns så mycket regler. Det finns regler, det gör det, men allt utgår ifrån musiken. Musikstilen talar om hur du ska dansa. Så det bästa man kan göra är att lära sig de vanligaste rytmerna maqsoum, beledi, saidi och masoudi (om jag nu inte glömt någon). Det finns många sajter där du kan hitta de olika rytmerna. En helt OK hittar du här.

Sen tänkte jag på hur man enkelt ska kunna förklara folk, beledi och orientale (magdans). Det blev så här.
Folk: En fryntlig tant dansandes i solen barfota på marken
steg: Stora, lättsamma, enkla, softa enkla armar
Beledi: En hårt arbetande kvinna dansar mellan borden på ett litet café
steg: Mer återhållsamma eftersom det är trångt mellan borden, man får hålla in armarna annars smockar man till gästerna
Magdans: Beledi möter ballett
steg: Utsträckta rörelser med förflyttning i rummet och vackra linjer

Tänk nu på att det här är väldigt schematiskt men det kan vara nått att ha i bakhuvudet.

 
26 september 2010

I dag skall avancerade klassen i Uppsala för första gången ha improvisation. Tänkte dela in gruppen i tre delar för att sedan ha tre olika låtar de ska improvisera till. Hoppas jag själv är förberedd nog för att fixa det. Ska bli spännande att se hur alla klarar det. Jag vet själv hur svårt det är att improvisera. Man måste ha ganska bra kännedom om musiken för att det skall bli bra.

Är lite orolig för mitt knä. Det gör fortfarande ont. Ska ta mig till Ortopedingenjören igen och göra nya sulor. Smärtan kan komma från en felställning i fötterna (igen). Jag har ju inte gjort några nya sulor på två år. Sen har jag ont i ryggen också. Men det är Sagas förtjänst. Det börjar bli kallt pånätterna och då ska man sova i mattes säng och ju närmare desto bättre. Vaknade av att hon sov i min korsrygg. Och även om hon inte väger många kilon normal blir hon tung som en flodhäst efter ett tag.

Har börjat förbereda mig för säsongsstarten av Criminal Minds också. Vet att två av karaktärerna kommer att försvinna. Det känns lite sorgligt men favvosen, Matthew Gray Gubler (Dr Reid) är i alla fall kvar.

Det gick så bra med klasserna. Det är så stimulerande att se hur alla jobbar och sliter. Improvisationen var bra av flera skäl. Deltagarna fick jobba ordentligt och jag fick en bättre bild av var och en. Två improv-klasser kvar under terminen!

 
23 september 2010

Har haft ont i ett knä de senaste dagarna. En kille på jobbet (som spelat ishockey på elitnivå i mpnga år) sa att det antingen kunde vara en överansträngning och att jag fått vätska i knät eller nått galet med minisken. Hoppas det är överansträngt. Misstänker att det är den nya uppvärmingen som gjort det. Så nu får jag tänka om igen. Nåväl, det kanske är bar att inte hamna i slentrian.

I tisdags var jag på Golden Hits med jobbet. Det var riktigt roligt tills en av medarbetarna blev för full. Igen. Sist vi var på konferens i Istanbul, blev han för full igen. Och neckade i baren på hotellet. Jag menar hur pinsam får man va´?!

SSIF har kommit igång! Det är 13 glada deltagare och det verkar bli en bra grupp. En bra dynamik redan från början. Skall försöka spara alla pengar jag får därifrån till min kryssning i februari.

 
19 september 2010

Kom försent till första klassen idag. Gud så pinsamt! Som tur var hade jag planerat att vara där i god tid så jag skule hinna förbereda, så jag blev tillslut "bara" 30 min sen. Kunde ha varit värre.

På mellannivån började vi med koreografin och Jayathi blev så glad. Hon har tyckt om musiken länge och velat göra något men inte riktigt fått till det. Nu får hon lite att börja med eftersom jag har klippt låten efter ca 3 min. Det är den längd vi lärare får på Dansakademins föreställningar.
På den avancerade tränade vi teknik. Jag älskar teknikträningar. Det ger så mycket att traggla åttor och cirklar, hip drops och snärtar. Det känns så lyxigt att ha en färdig arbetsplanering att följa och än så länge funkar det bra. Nästa gång är det improvisation som gäller så i veckan måste jag lyssna på lite olika låtar de ska dansa till. Det går ju inte att ha samma låt, då härmar de ju bara varandra.

Släppte precis ut en mätt Max. Han är lite för stor för kattluckan och än värre är det när han precis har ätit.

 
18 september 2010

Det har hänt rätt mycket sen sist jag skrev. I bland tar orken bara slut.
Det blev inget med dansskolan. Jag kollade på miljarder lokaler och de jag ville ha föll oftast på att världen inte ville ha verksamheten. Till slut gav jag upp och ringde Ann Larsson som driver Layali Dansakademin och undrade om hon inte behövde en lärare till och på den vägen är det. Jag har två klasser i veckan och trivs som fisken i vattnet. Bara grejen att ha arbetskamrater känns som ett lyft.

Den här terminen har jag flyttat klasserna på Uppsala DAnsakademi till söndagar. Jag ville så gärna utöka med en klass till (en fjärde) och för att slippa åka två gånger i veckan till Uppsala valde jag att prova med söndagar. Nu var det otroligt dåligt intresse till nyb- och forts-klasserna så det blir endast två klasser. Men vilka klasser sen! En mellan- och en avancerad nivå. Den avancerade klassen har jag lagt upp lite annorlunda. Jag kommer att köra massor av teknik, deltagarna kommer att få improvisera tre gånger under terminen och de fyra sista veckorna skall de jobba fram ett eget solo de skall dansa för gruppen sista gången. Det är ganska hårt men de flesta har dansat i många, många år så de behöver något extra för att komma vidare.
Jag måste erkänna att gruppen är en danslärares våta dröm. Alla vill så mycket och är beredda på att jobba.

I oktober kommer förresten Bozenka till Layali. Jag har tränat för henne både i hennes studio i Miami och en workshop i Amsterdam så jag kan verkligen rekommendera henne.

Alla katterna mår bra. Max och Leo har fortfarande problem med statusen. Så ibland när de möt blir det en del morr & fräs. Men som den flockalfa jag är räcker det med att säga åt dem så slutar de.
Undrar om det är därför jag gillar att vara lärare också. Nästan alla deltagare lyssnar på mig, hela tiden.

 
14 augusti 2008
Det har hänt mycket sen sist. Måste verkligen bättra mig med att skriva.
Vårföreställningen på Uppsala Stadsteater blev en succé. Fortsättarna dansade tribal med full mundering. De var lysande!

Jag har nu kommit så långt med mina planer på en egen träningsstudio att jag har fixat alla papper för att starta ett aktiebolag. Skall bara skicka in alla papper till Bolagsverket. Dansskolan kommer att starta i januari 2009 med orientaliskt (naturligtvis), lite andra danser (inte helt klart men gärna reggeton, salsa, tango, street, ballett....) och gympa. Äntligen ska jag få ha gympaklasser igen. Jag riktigt längtar!
Jag har en lokal på gång i Henriksdal, hoppas allt går vägen med den.

17 december 2007
Tack alla elever för den här terminen! Många roliga minnen har det blivit. Hoppas mina vikarier var bra. Vilket elände att behöva ha vikarie sista gången men ibland har man inget val.

Nästa termin har redan börjat i tankarna. Det är stor föreställning på Uppsala Dansakademi på Uppsala Stadsteater så jag vill gärna ha något som både är kul för eleverna och för publiken. Jag har en urball låt av Natacha Atlas på lut för antingen forts eller forts 2. Det hänger lite på hur koreografin blir. Skulle gärna ha en mileya också, det gör sig också bra på scen. Vi får se vad det blir!

Troligtvis kommer det att bli föreställning för Medborgarskolans elever också. Tänkte försöka få in Dieselverkstadens klasser på den också. Om inte det funkar har jag en egen på Dieselverkstaden. Återkommer om mer info om det!

Kissekatterna frodas. Med råge. Särskilt Max. Vilket matvrak han är. Det märks att han har växt upp med hund (som säkert åt upp all Maxens mat om han kunde). När Saga och Leo har ätit klart och om de har lämnat något måste det genast plockas bort. Annars kommer Max snart inte igenom kattluckan.

22 november 2007
Terminen börjar gå mot sitt slut. Det är både skönt att få vila och vemodigt. Man träffar så många fantastiska människor på klasserna. Tack och lov fortsätter vissa medan andra går vidare till annat. Vissa elever stannar liksom kvar i minnet. Man kanske fick en särskild kontakt eller de var fenomenala på att komma ihåg koreografier. Men sånt är livet och nästa termin träffar man nya intressanta människor.

Nästa termin är det vårföreställning i Uppsala igen. Jag vet redan vad nybörjarna ska göra men forts och forts 2?? Man får verkligen ta sig en funderare. Det är ju många presumtiva elever som sitter i publiken så man vill ju göra nått kul och inspirerande!

Det blev inget med att köpa en "färdig" dansskola. Det blev en massa trubbel mellan ägaren och mäklaren och advokater skulle dras in så jag drog öronen åt mig snabbare än kvickt. Så nu är det bara att ta nya tag.

Foten är fortfarande ond. Börjar fundera på demonutdrivning eller nått. 27 nov ska jag i alla fall på magnetröntgen. Tänk, man har betalat skatt i alla år och nu när man som mest behöver sjukvården har man inte en suck att få plats. Jag har stått på väntelista till en ortoped sen APRIL!! Tur att det finns privata alternativ även om det känns att man betalar dubbelt.

10 oktober 2007
Tiden går och jag hinner inte skriva, tyvärr. Jag får börja från början....
Vi har fått tillökning i familjen. Max, en helsvart herre på 6 år har flyttat in hos oss. En kompis flyttade till Wales och kunde inte ta med honom. Det har varit lite gnissel mellan honom och Leo om vem som är herre på täppan. Det är fortfarande inte helt friktionsfritt men det går bättre nu. Båda kan ligga i soffan utan att morra.
Stackars Saga hamnar dessvärre ännu ett trappsteg ner. Hon är så himla försynt!

Det går framåt och bakåt med dansskolan. Jag hade fått nys på en dansskola som var till salu och träffade mäklaren och ägaren men, jag vet inte... all info sitter så långt in hos dom.

Min fot har inte blivit bättre. Den jäkla sjukvården har inte hört av sig på fyra (4) månader så jag har varit hos olika privata alternativ. De flesta "kirurgiska ortopeder" tror att det är stressfrakturer, en eller två. Men inget syns på vanlig röntgen så de kan inte hjälpa mig trots att foten är tre gånger så stor som normalt. Min husläkare och en helt fantastiska naprapat är övertygade om att det är Mortons syndrom, alltså en nerv som sitter i kläm. 1 november skall jag på magnetröntgen på samma idrottsklinik som Foppa frekventerar, så det bådar ju gott! Sen blir det ev. operation, vi får se. Jag hoppas dock att jag hinner bli "frisk" till vårterminen.

29 januari 2007
Ja, jösses! 29 januari alla redan! Tiden går så fort ibland att man inte hinner med. Det har varit en skön ledighet över jul & nyår. Sen började jakten på danslokaler igen. Efter många om och men är jag nu tillbaka på Dieselverkstaden och det känns bra.
Den här veckan börjar alla klasser och det ska bli kul att träffa alla gamla elever igen och, naturligtvis, alla nya också!

Den enda elevkoreografin som är klar är mellannivån i Uppsala. De ska få göra den popshaabi jag gjorde i Östersund. Det blir nog bra.
Fortsättningsgruppen på Dieselverkstaden blir lite knepigare, de är mer blandade i nivåerna. Om det blir nån grupp i Hemmesta ska de får göra en käppdans. Fortsättarna i Uppsala har jag inte träffat än så det är svårt att bestämma nått till dom. Vi får se.

Ibland undrar jag om Leo någonsin kommer att bli "vuxen". Han är så full av lek och bus. Saga har väl aldrig fått så mycket motion som nu. Man kan ju inte gå ut! Det är ju kallt! Så de far omkring i huset som tossingar.

12 november 2006
I fredags åkte jag upp till Östersund för att hålla workshop, en popshaabi.
Jag är jättenöjd med koreografin. Den blev himla kul och fartfylld, som en popshaabi skall vara.
Eftersom vi bara hade 4 timmar på oss blev det nästan bara koreografiträning. Gruppen, med lite blandade nivåer, kämpade på och till slut satt dansen. Det är alltid samma euforiska känsla när man ser sina tankar och funderingar utövas av någon annan.

Giget jag hade med Lisa blev ganska galet. Hennes buss var försenad så vi fick ganska bråttom med att käka och göra oss i ordning. När vi väl kom fram fick vi dock vänta och vänta och vänta...
Efter kanske 1-1 1/2 timme dansade vi första giget. Vi gjorde en käppdans tillsammans och Lisa dansade ett solo. Sen fick vi vänta och vänta igen. Andra set dansade vi Arabian Dream (oriental) och jag gjorde ett solo. Nu började tiden rinna ut för att Lisa skulle hinna med sista tåget hem till Uppsala. Vi hade kanske 40 min på oss från Strömma Krog in till Centralen. Jag körde som en vilde och vi kom fram med 10 min marginal till sista tåget. Lisa skickade ett sms om att hon hunnit med. PHU!

21 oktober 2006
En slö, regning lördag. Ibland behöver man ladda batterierna genom att göra ingenting. Har lagt ut lite nya bilder på katterna.

Fast jag skall träna lite om en stund. Jag och Lisa från Uppsala har ett gig på fredag. Vi skall göra varsitt solo och gemensamt dansa käppdansen och Arabian Dream. Skall bli kul.
Tänkte få klart popshabi:n som jag gör till Östersundskursen och köra den. Är så himla nöjd med den koreografin.

Nästa vecka är en fullspikad vecka. Privatelev på måndag, privatelever och dansklass på tisdag, dansklasser på onsdag, möhippa och dansklass på torsdag och så gig:et med Lisa på fredag. Ja ja ibland kör det ihop sig!

12 oktober 2006
Tänk att jag fick igång kurserna i Nacka till slut. Efter lite hjälp av en elev hittade jag en jättefin lokal i Danvikstull. Åtta elever som kommer att köra ett trumsolo.

De nya lokalerna i Uppsala är verkligen jättefina och stora. Och tur är det, fortsättarna är väl en 30 pers som de flesta har dansat 2 år eller mer. Så de behöver utrymme. De gör Arabian Dream och de gör den med bravur!

Vanadisklasserna har kommit i gång även de, 29 glada tjejer kommer och svettas varje torsdag. I kväll skall vi börja med koreografin, de kommer att göra Amar 14.

Se till att gå på Layalifestivalen också! Det är mycket kul att både se och göra i år. www.layali.se

21 september 2006
Kurserna börjar komma i gång så smått och än håller foten. Phu!
Sommaren har varit toppen med Fåröbesök och trädgårdspyssel.

Jag har varit en vecka i England, St. Ives, på dansinternat med Liza Wedgwood. Vi tränade Shaabi (folk) 6 timmar om dagen i en vecka. Det var hur spännande som helst. Många av deltagarna var supertrevliga. Kommer att skriva ett längre referat och lägga ut bilder.

Katterna mår toppen, de också. Leo kom hem med sin första fågel för några veckor sedan. Matte & Husse blev så stolta! Såg att jag bara har bilder på Leo som liten på hemsidan, det måste ändras på. Han är så fin med sina stora tofsprydda kinder och sin breda näsa. Han ser ut som en skotsk vildkatt. Tusse!

13 juni 2006
Det har varit en helg full av dans. Har haft elevshow både i Uppsala och i Stockholm. Ojoj vad jag är stolt över mina elever!
I Uppsala var vi på restaurang Rasamo i Ekeby bruk och i Stockholm på Dieselverkstaden i Sickla. Det var både nybörjare och mer avancerade som dansade men alla togs emot på bästa sätt av en entusiastisk publik.

Dieselverkstaden och jag lyckades inte komma överens om någon tid för mina klasser till hösten (de lovade mig måndagar men "glömde" bort det på nått sätt) så nu letar jag lokal som en tok. Hoppas jag hittar nått, snart.

Men nu är det sommarlov. Bara en och annan fest och möhippa men mest softa. Åker till Gotland ett tag. Skönt att andas havsluft, byta miljö ett tag.
Katterna åker naturligtvis med. Det blir första trippen för Leo. Lille skrutten, hur skall det gå? Vi har tänkt prova att ha dom i samma bur, modell större. Då kanske de blir mer trygga av varandra. Bur skall inhandlas och provtur i bil skall göras så får vi se hur det går.

20 mars 2006
Hehe såg ni mig i Aftonbladet idag? Det var riktigt bra. De fick med både mobil och hemsideadressen. När de lägger upp artikeln på Aftonbladet lägger jag ut den här.
14 mars 2006
Träning, träning. Det är det enda mina dagar består av, känns det som. Även om det är roligt så blir det ganska tungt. Fötterna tar rätt mycket stryk, trots specialsulorna.

25 mars har jag och några av mina elever en show på Enskede bibliotek. De vill visa att det finns mycket bra inom Arabisk kultur också, som motvikt till Muhammedbilder och terrordåd. Det blir dans, föreläsningar, mat, poesi och mer.
Har lagt ut A5-broschyren på första sidan. Välkomna!

23 februari 2006
Gotland var jättekul. Ett glatt gäng som jobbade stenhårt med Rampi, Rampi, en turkisk koreografi. Turkisk teknik är lite annorlunda så de fick jobba både fysiskt och psykiskt.
Det värsta är att jag får mer och mer hemlängtan för varje gång jag åker dit. Det är så vackert och lugnt.

25 mars skall jag och några elever från mina klasser i Diselverkstaden ha uppvisning på Enskede Bibliotek. De skall ha arabiska kulturdagar i positiv anda till motvikt med allt negativt som skrivs om araber just nu med Mohammedkarikatyrer och allt.

14 februari 2006
Nu är äntligen smärtan i knäna och ryggen borta tack vare ett par specialgjorda fotbäddar. TippTopp!

Åker till Gotland på fredag och skall hålla en workshop i turkisk stil. Lite knepigt blir det med några fullständiga nybörjare i gruppen.

Jag skall inte vara med på SBDF i år, det känns lite konstigt. Men ibland måste privatlivet få ta sin tid. Däremot skall jag åka till Liza Wedgewoods sommarskola i England i sommar. Hur kul som helst! Det skall bli jättekul att träffa Liza igen efter alla dessa år.

3 januari 2006
Ett nytt år med nya utmaningar!
Mina kurser rullar på som vanligt, de finns under fliken kurs. Dessvärre har jag varit tvungen att säga upp mitt gympapass den här terminen. Jag trampar ned fotvalven vilken gör att jag får ohyggligt ont i knäna vilket i sin tur har skadat en disk i ländryggen. Har varit i omgångar hos en fantastisk naprapat i Finntorp och skall till en ortoped nu i januari för att få specialinlägg. Hoppas det hjälper.

I år är det stor elevshow i Uppsala så jag har planerat två danser som gör sig ursnyggt på scen. Hoppas på lite hjälp med kläder till eleverna. Har tänkt ha elevshow i Diselverkstaden också. Den här gången skall jag planera den efter terminens slut, det blev lite trögt sista gångerna på klasserna när föreställningen hade varit.

24 november 2005
Sitter med parveln Leo i knät. Han växer så det knakar, dessutom är det snart dax för kastrering. Lillkillen börjar bli stor.

Jag har haft elevföreställning i Diselverkstaden. Det gick jättebra tack vare min fantastiska make och hans familj. De hjälpte till att hänga dekor, fota, fixa musiken, ta betalt och jag vet inte vad!
Dessvärre har jag ont i knäna så jag måste hitta en vikarie till mina gympaklasser. Hoppas det går över snart.

24 oktober 2005
Nu är det full sula vill jag säga. Det börjar dra ihop sig till föreställningar så det är hårdträning som gäller. Tyvärr skall jag, av personliga skäl, inte vara med på Layalifestivalen i år. Men det kommer nya år och nya tullfällen!
De offentliga uppträdanden jag har framför mig nu är två elevföreställningar, 20 nov på Diselverkstaden Nacka och 9 dec i Uppsala.
Kursen i gympa & aerobics har verkligen gett mig mycket. Nu känns det som om jag verkligen kan ge råd vid t.ex. stelhet eller värk. Jag vet varför det är bra med många repetitioner och enkla rörelser när man börjar. Det var verkligen värt varenda krona.

Jag letar fortfarande lokal i Nacka för min egen verksamhet. Har fått rådet att ta kontakt med Nacka Kommun, de har tydligen en massa tomma lokaler.

Leo har blivit nästan-vuxen. I helgen fattade han kattluckan så nu var han tvungen att få halsband. Blä, vad det var jobbigt! Jag vill inte att mina månsar skall gå ut fritt längre. En stor rastgård vore toppen. Vi får se vad maken säger.
Tänk, i november är han 6 månader. Vårt lilla knyte har blivit stor och måste kastreras...
Fast just nu är han ganska liten och sover som en stock i mattes knä :-)

13 september 2005
Leo har bott hos oss en månad, 13 augusti kom han till oss. Saga och Leo är väl inte de såtaste vänner men nu kan de sova samtidigt i vår säng i alla fall.

Alla klasser utom SSIF har kommit i gång. Både nybörjarklassen och fortsättarklassen kom i gång på Diselverkstaden i Nacka, hur kul som helst! Nu har jag haft 3 gympaklasser. Vilken grej! Ibland tänker jag fortfarande "Vad håller jag på med..." men när jag väl drar igång klassen är det verkligen en kick! HA! Det är JAG som håller gympaklasser! Jösses!

Skall vara med på Layalifestivalen i år igen och har som vanligt ingen aning vad jag skall göra på Galashowen...

30 augusti 2005
Leo Vimsensvans har flyttat in hos oss. Se mer på kattsidorna under fliken Info. Han är det raraste man kan tänka sig. Han lindrar vår sorg efter Baltazar en smula.

Jag har haft min första gympalektion! Jäklar vad kul det var! Mera gympa till folket! Har en lektion inom SSIF på Universitetet varje vecka.
Min plan är att om nått år öppna en dans och rörelsestudio och i och med att jag kommit i gång med gympan känns det som om jag har tagit ännu ett kliv närmare förverkligandet av min dröm.

Nästa vecka börjar danslektionerna. Det var länge sedan jag såg fram emot terminsstarten så mycket som jag gör nu. Men allt vekar stämma, man glider på värsta räkmackan just nu.

Sen har jag klippt av mig håret och bara det känns som en nystart!

10 augusti 2005
Jag har varit på Karnevalen i Nyköping och blivit dyngsur! Det regnade mest hela tiden. Fast det blir ett roligt minne så småningom. Hoppas att jag får tag på några bilder, hade ingen kamera med mig.

Det börjar dra ihop sig till terminsstart. Det skall bli jättespännande att se hur många som kommer på mina klasser på Diselverkstaden i Nacka.

27 juli 2005 dog Baltazar. Det är otroligt tomt efter honom. Han knatade upp på motorvägen (som ligger ganska långt hemifrån). Vila i frid vårt kära luddjur.
23 juli 2005
Efter 2 veckor på Gotland är jag åter i staden. Full av lust att börja fixa alla nya koreografier för både dans, aerobics och jympa. En fullspäckad höst minsann!

Har fixat en mailinglista så att jag enkelt kan nå alla intresserade med information om mina kurser. Vill du vara med? Skicka ett mail så lägger jag till dig!

Tillsammans med Irene skall jag medverka på Nyköpings karneval 6 augusti. Hoppas vi ses!

29 juni 2005
Nu kan jag, efter 3 veckor med hårt pluggande av både teori och praktisk träning, kan jag titulera mig Aerobics- och gympainstruktör!
Det har varit jättekul men ack! så hårt. Måste erkänna att jag inte har någon större studievana längre. Anatomi, fysiologi, biomekanik, kost, HLR m.m. skulle pressas in inför tentan. 12 och 15 aug har jag mina praktiska prov. De känner jag mig lugnare inför än den skriftliga tentan. Men, mitt motto troget, jag gjorde mitt bästa.
Så nu kommer sommaren bestå av aerobics- och gympaklasser. Att det var så roligt med gympa trodde jag aldrig! Jag har redan fått en förfrågan om att hålla gympapass och det ser jag verkligen fram emot!

Jag har även äntligen fått till kurser i Stockholm eller rättare sagt, på Diselverkstan i Nacka. Ett stort kulturcentrum beläget i Sickla.

31 maj 2005
I går blev jag så besviken. Jag har haft en kortkurs i Uppsala och lovat eleverna att de skulle få se videos. Hur det nu var så gick det troll i kursen och dessutom glömde jag filmerna hemma.
För att återgälda eleverna ordnade jag en särskild dag för videovisning och meddelade alla dag och tid 2 veckor innan. Hur många tror ni kom? EN person. Två hade meddelat att de inte kunde komma, men de andra...
Som det blev nu satt jag hemma och och förberedde filmerna i onödan. Satt i bilkö i 2 timmar i onödan. Alla vet att jag bor i Stockholm så man tycker att de åtminstone kunde meddela att de inte tänker komma.
Det känns lite tungt.....
20 maj 2005
Egentligen har inget särskilt hänt. Det rullar på med dansjobb och kurser. Det har varit lite tunt med möhippor. Men det går väl upp och ner.

Jag håller på och fixar så att jag kan öppna min dansskola till hösten. Tänk vad skönt att få de tider man vill och att kunna gå till jobbet.
Funderar på "Alabaster dans och rörelsestudio" eftersom det kommer att finnas yoga och annan rörelseträning. Jag skall ju gå en gruppledarutbildnig nu i juni för aerobics, jympa m.m. Spännande!

Katterna springer ut och in genom sin kattlucka. Det är nog det bästa som hänt sen de flyttade till oss från katthemmet. Baltazar försvarar dessutom familjens heder. Några nätter i rad har han gett grannkatterna däng!

8 maj 2005
Jösses vilken helg!
Stockholm Bellydance festival har gått av stapeln igen och jag hade anmält mig till Mahmoud Reda och Ulrika Hellqvists kurser. Ulrika körde "modern saiidi" och det var hur kul som helst. Själv undervisade jag i slöjteknik, 26 glada damer i en trång danslokal.
I går var det föreställning. Jag hade gjort en koreografi till Hakimlåten Talakik. Dessutom hade jag dårsytt en ny dräkt, klar kl 13 på lördagen. 13.30 började min slöjkurs och 19.30 började föreställningen, så det var lite tight.
Jag tror att det var därför jag fick en fullständig blackout på genrepet - glömde fullständigt bort koreografin, hur kul var det?!
Så jag körde hem, åt en god lunch, sov middag och tränade som en dåre. När det väl var min tur att gå på scen, satt dansen som en smäck! Jag var jättenöjd!
Ulrika dansade sin saiidi och, jäklar, vad bra den var. Men kvällens höjdpunkt ar ändå Zahra, en algeriska bosatt i München. Uj vilken girlpower, så otroligt bra. Hon hade en närvaro och utstrålning som man kan drömma om. Det blir nog en tripp eller två till München framöver.

Inte nog med att det var SBDF, jag hade ett dans jobb i fredags också. Har lagt till en bild under Event.

18 mars 2005
I dag är jag trött. I går var jag en av många artister på Globens Annex när ett företag hade fest för sin personal, 1275 personer var dom. Vi samlades för soundcheck redan kl 14 och jag kom inte hem förrän kl 24 så det var en låååång dag. 5 artister skulle representera olika världsdelar från var sin scen. Jag var Afrika och hade en scen mitt bland alla borden. De andra var Joakim Stenshäll på horhuspiano (ragtime) för Amerika, Harvinder Singh på sitar för Asien, Jan-Eric på positiv och en glad kille på didgeridoo för Oceanien. Dessutom medverkade folk från Wallmans, en grupp som heter Månsson (de spelade bl.a. AC/DC), Peter Sipen vad DJ och allt hölls ihop av Agneta Sjödin. Så ni förstår att det var drag och Oh så påkostat.
För att få lite Afrikakänsla dansade jag först till Musicians of the Nile, Salamat och i nästa omgång Ana Ho med Hassan al Asmar. Tänk den har jag dansat i flera år nu och få låtar går hem så i stugorna som den!
Mest jubel fick jag när det var dax för applådtacket. Wallmansgänget stod redan på scen och vi var ganska många som skulle upp så jag tänkte att jag ställer mig längst bort. Så jag går över hela stora scenen med Egyptian walk med skak, hehe, applåder och jubel.

Harvinder Singh var intresserad av att ta mig till Västerås där han bor och arbetar. Vi får se vad som händer.

1 mars 2005
18 minusgrader, hövva! Inte har man lust att göra så mycket då inte. Tur man har speglarna på plats så man kan träna :-)

I går var jag med på SSIFs friskvårdsdag. Det var många som tittade men inte så många som provade på.

7 februari 2005
I helgen var jag i Östersund hos Anki och Helene och höll kurs. Urkul! De ville ha flöde och teknik till beledimusik så det var bara att kolla musik och träna själv. Det är ett glatt gäng som håller dansen vid god vigör.
Kommentarer efter kursen: Alla jag har pratat är supernöjda. De tycker att det var roligt, att du var inspirerande och bjöd mycket på dig själv,  och träningen var bra upplagd och givande!!!
Tack för den kommentaren!

Nu i veckan börjar kurserna på Vanadis. Det är tydligen elever som speciellt har kollat att det är jag som är lärare och sånt värmer ju!
Tyvärr har jag svårt att få tag på ABF i Ektorp för att kolla om jag kan hyra deras lokal. Hinns det inte med nu till vårterminen skall jag banne mig fixa det till hösten. Jag ger mig inte!

Jag har äntligen beställt speglar till dansrummet. Skönt att få ordning på torpet igen!

27 januari 2005
Tiden går och nu börjar det dra ihop sig till kursstarter. Skönt att komma igång igen. I vår blir det inga veckoklasser i Uppsala, var tvungen att avstå av personliga själ. Däremot kör jag vidare på Vanadis, även om jag inte gillar att undervisa på söndagar. Hoppas jag får en vardag nästa termin.
Försöker också få till ett samarbete med ABF i Ektorp, Nacka för att kunna ha kurser där. Det vore drömmen, tänk att kunna gå till träningen!

Håller på med en urball koreografi till Hakims Talakik. Tänkte ha den klar till SBDF. Och förhoppningsvis en ny dräkt!

Har varit på Eventmässan och knutit kontakter, både gamla och nya. Det är alltid spännande att se vad det ger. Bland annat pratade jag med en ny eventfirma som har ringt några gånger utan att det blivit något under 2004. Nu när vi har ansikten på varandra kanske det ger mer.

Baltazar har börjat att gå ut men Saga stannar fortfarande helst inne. Hon kan gå ut i 10 min sen måste man in igen. Maken har börjat prata om att installera kattluckan och det är på tiden. Baltazar skall in och ut hela tiden. Det är jobbigt att vara katt när det är vår.

29 november 2004
Nu har vi bott ett tag i nya huset. Jättespännande. Otroligt mysigt med öppen spis i köket. Däremot saknar jag min spegelvägg från gamla huset. Måste ta mig i kragen och köpa nya.

Layalifestivalen var toppen. Mitt framträdande på galashowen var verkligen på topp. Det var många som kom fram efteråt och var lyriska. Känns bra må jag säga.

Nu är det full rulle med julfester till höger och vänster. Skönt med kulorna som rullar in, snart har jag nog mina speglar betalda!

25 september 2004
I dag har vi varit och tittat på vårt hus igen. Vi flyttar om 6 dagar. Så vi packar och packar.
Jag har börjat mina klasser på Vanadis Sport. Det kommer nog att bli kul, känns som en hel hög roliga människor. Förutom Vanadis och Dansakademin ligger undervisningen nere till efter flytten. Skall förstås till Göteborg 3 oktober - det skall bli spännande och än jobbigt. Åker bara över dagen, vill ju hem och fortsätta packa upp.

I går var jag och såg as-Sayfs föreställning, Blåeld. De har blandat polska och egyptiskt och ibland blev det så bra att man fick gåshud. Vissa danser tilltalade mig inte så mycket, jag tyckte de var på gränsen till "detta är finkultur, gillar du det inte, förstår du inte". Men dans är ju tycke och smak om man kan inte tillfredställa alla jämt.
Trots det kan jag varmt rekommendera alla att gå och se föreställningen, när den spelas igen. as-Sayfs styrka ligger i att de har breddat hela begreppet "Orientalisk dans" med sin stil som de kallar "egyptisk dans". De gör sin grej och de gör det förbaskat bra!

26 augusti 2004
Trots regnet har det varit en spännande sommar!
Jag bl.a.har gjort en möhippa i Mariehamn på Åland. Det blev en lång dag men annorlunda var det. Först ta båten på morgonen. Sen hade vi undervisningen i en park så publiken blev ganska stor. Sen var det lite dötid för mig innan båten skulle ta mig tillbaka till Sverige, så jag knatade runt i stan, hittade en parkbänk i solen med utsikt över vattnet där jag satt med lite mums och myste med en bok.

Maken & jag har köpt hus. Vi flyttar 1 oktober, så det har varit och är mycket med packning och städning och boka flyttfirma och sälja radhuset och allt annat man måste fixa. Vi hittade drömkåken i Ektorp bara 5 min från där vi bor idag.
Snart får kissarna kattlucka så de kan rusa ut & in som de vill utan att vi fryser ihjäl.

Artikeln i Tara blev jättebra! Så snart jag får bilderna från fotografen kommer jag att lägga ut dom på hemsidan.

2 juli 2004
Det medeltida bröllopet var en flopp. Gästerna ville absolut inte ha någon MAGDANS (med tillhörande munsnörp). Arrangören försökte beskriva vad jag gör men det gick inte hem. Som tur var fick jag låna en tunika av Harald och sen lärde Gajoni mig några enkla tricks så jag var hans fingercymbalspelande assistent i stället.
Festen på Långholmen var däremot superkul även om det blev otroligt försenat. Smällar man får ta.

Nu har jag en möhippa på lördag men sen infinner sig semesterlugnet. Skall en tur till Fårö med man och katter som vanligt.

16 juni 2004
En lugn hemmakväll efter en dag på stan. Skulle köpa tyg till en ny dräkt men det blev ett par ursnygga jeans istället. Får ta en sväng förbi Kilotex i Sickla i morgon, de brukar ha vad jag söker. Dräkten skall bli kvasi-medeltid. En gammal guldkjol skall piffas upp med flikar i grönt och förlängas med en bård i rött. Till det skall jag sy en topp med lååååånga ärmar i mörkgrön krossad plysch och ärmarna skall fodras med guld, samma som i kjolen. Det blir nog snyggt.

På fredag skall jag dansa på en fest på Långholmen. Födelsedagsbarnet har tydligen gått kurser i orientalisk dans så hon skall upp och dansa. Får se till att ta med en skrammelsjal till henne.
På lördag är det ett medeltida bröllop på Skokloster. Det skall bli spännande och se hur mycket de har kostat på. Tarot-korten skall med.

Glöm inte att köpa Tara nr 10, augustinumret för då är jag med!

9 juni 2004
Ja jösses vad tiden susar iväg. April och maj är helgalna månader med möhippor och festgig. I år har det varit en hel del studentfester i Uppsala eftersom många av mina elever i Uppsala är studenter.

Min 1700-talsfigur är klar. Dessa från Wisby, dansare, korgförsäljerska och spågumma. Har borstat av mina tarotkunskaper igen. Kläderna har jag sytt själv. Jag anmälde mig till en sykurs i historisk dräktsömnad och, vips, var dräkten klar. Du kan se en bild under Event.

Sen blir det ingen workshop med Ulrika i höst. Vi hittade inga datum som passade. Nya friska tag till våren dock!

20 mars 2004
Håller på och förbereder mig för min första Tune In-mässa. Jag har hyrt ett bord och kommer att finnas på plats tors-sönd. Det skall bli kul och spännande. Massor av broschyrer och visitkort måste skrivas ut, bilder tas fram och allt annat man skall tänka på för att göra ens utställningsplats fin. Hoppas att det ger ett eller annat jobb!

Har pratat med Studiefrämjandet i Uppsala om att organisera en workshop med Ulrika Hellkvist från Göteborg i höst. De tyckte det var en toppenidé!

16 mars 2004
Jag är sjuk. Var tvungen att ställa in mina klasser i Uppsala idag. Försökte få tag på en vikarie men en var i Indien och en annan hade familjemiddag så det var bara att ringa runt till alla elever. Tackar gudarna för mobiltelefonen. 75% kunde jag messa till.

Jag har bokat bord på Tune In - world music showcase på Diselverkstan i Nacka. Kändes som ett bra ställe att synas på. Den här gången är inriktningen på musik men nästa år skall det vara dans.

29 februari 2004
Jösses vad tiden går fort ibland! Såg att jag inte har skrivit i dagboken sedan december! Så kan vi ju inte ha det.

Det har varit en vår full av dansjobb, träning, dansresor och kurser. Jag har åkt Finlandsbåt med Studio Afifa och träffat Helene Ericsen, en helt otroligt bra fokdansare mer om det senare. Dessutom har jag dansat på invigningen av utställningen om Hamam på Kulturhuset. Alla kurser ar startat med allt vad det innebär av koreograferande och egen träning (och ont i foten som följd, när skall den bli bra?).
Men vad jag tänkte berätta om är en absurd resa till Örebro igår.

Härom veckan tackade jag "Ja" i ett mycket svagt ögonblick till att dansa i Örebro på Restaurang Istanbul. Sagt och gjort efter 2,5 tim bilresa var jag framme. Alla var trevliga och restaurangen var trevlig. Mycket folk, den lilla lokalen var fullsatt. Underhållningen var två Örebrokillar som spelade covers på Sven-Ingvars och jag. Snacka om blandning.
Mitt första set gick bra, jag dansade en popshabi och ett trumsolo. Nu börjar kocken bli bra dragen. Han går och nyper mig i kinden och försöker krama om mig hela tiden. Han berättar lidelsefullt att han skall visa mig det riktiga Turkiet. Och att han är världsbäst på alla möjliga instrument och hade kunnat bli musiker. Suck, har man hört det förr eller?!

Nåväl han ville trumma när jag dansade så jag plockade fram en skiva med ganska enkel rytm. Men när det väl var dax började kocken och barkillen att spela darbuka och saz. Tillslut tröttnade jag på att vänta, tog mina fingercymbaler och gick ut och dansade till dom. De såg ganska överraskade ut men publiken gillade det stenhårt! De spelade alla gamla slagdängor, Mavi, mavi, Emmine m.fl så det var lätt att hänga med. När de slutade satte barkillen på arabisk pop och publiken örjade dansa med mig. Efter en liten stund gick jag och bytte om och tog mig till bilen. Efter 2,5 tim hem igen i snöyra var det skönt att komma hem till maken och katterna!

8 december 2003
I lördags hade jag och Irène Karlbom elevuppvisning på Diselverkstan i Nacka. Det var bara mina elever som dansade men som de dansade. Jag kände mig så stolt över deras framsteg. Jag dansade själv en gahwazee och en oriental och är väl ganska nöjd med min insats.

Annars har det varit mycket dansjobb, så foten har tagit ganska mycket stryk. Det skall bli skönt att åka till mamma på Fårö över julen.

Kissarna tycker snö är jättespännande och jätteläskigt på samma gång. Men ut skall de, mest hela tiden.

27 oktober 2003
Nu mår Baltazar bra igen. Puh, det har varit jobbiga veckor. Allra helst när han tyckte det var dax att börja gå ut men inte vi. Nu vet vi dock att han kan hoppa upp i träd om han behöver komma undan dumma hundar eller dylikt ;-)

På lördag är det premiär för min tempeldans med ljuskrona! Det skall bli spännande att se hur den tas emot. Jag har sytt en urläcker tunika i bronsfärgat lamétyg.
Tillsammans med Johnny McI och Weine från Gycklarkompaniet skall vi underhålla på en privat fest.
Träna, träna....

3 oktober 2003
Nu är både slöjdansen och trumsolot klara. De blev jättebra båda två. Trumsolot är ganska up-beat med bodywaves och chestlocks. Väldigt långt ifrån Hilalstilen ;-)!
Har varit i kontakt med Dieselverkstaden här i Nacka för att kolla om det går att ha dansuppvisning där och ev. kurser fram över. Vore kul att ha nått i Nacka oxå.

När jag skriver det här har jag Saga i knäet så då måste jag ju berätta lite mer om Baltazar. Han är verkligen en kämpe! Nu kan han dra sig upp på stolar och i soffan själv. Starka framtassar vill jag lova. Han tycker dock att livet är urtrist när han inte får gå ut.

17 september 2003
Baltazar har kommit tillbaka! Fast trasig. Han har brutit bäckenet på vänster sida och höger höft är ur led. Men han äter, dricker & går på lådan så veterinären lovade att han kommer att bli bra igen. Stackar'n. Vi får bära honom upp & ner för trappan beroende på var i huset vi är.

Jag är nästan klar med trumsolot till mellannivån i Uppsala. Det blir sköj men nog lite svårt för några av eleverna. Men, vad vore livet utan utmaningar!
Slöjdansen tar lite längre tid att få till. Men det blir nog nått det också, till slut.

Ikväll skall jag iväg och träna Tribal med Ulla Edenmark. Kul att bli elev igen ;-) och att träffa Ulla. Hoppas att foten håller. Det funkar ganska bra med mina nya skor, då gör det inte ont.

15 september 2003
Baltazar är på vift. Han har varit borta sedan 11 september. Hoppas han kommer hem igen så han inte springer på de sälla jaktmarkerna utan att vi vet om det. Saga är förtvivlad.

Kulturnatten i Uppsala var en trevlig, om än lång, natt. Först dansade jag Gaet men el Gharib (egyptisk poplåt) och sedan Rampi, Rampi (turkisk) på Grand kl. 17. Sedan knallade jag och två kumpaner omkring i natten och väntade på att det skulle bli dax för mig att gå till Fyristorg.

Att dansa med Djeli och Hector Bingert var en himla trevlig upplevelse. Det gick bra trots att jag inte hade hört hela låten innan. Men, men. Tur man har lite scenvana ändå.
Babatunde Tony Ellis ingick också i upplägget. Han spelade lite senare. Det var kul att åter knyta kontakten med honom. Vi hade gemensamma vänner på 80-talet.

29 augusti 2003
Igår dansade jag på en marockansk fest på Druvan. Nu känns det att säsongen är igång. Hemma, när jag tog mitt varva-ner-te och pratade lite med maken, hoppade Baltazar frivilligt upp i knäet för första gången. Helt otroligt!

På Druvan testade jag en ny dans, en mileya leff. Trots att det stod bord där jag brukar dansa och det var lite trångt, gick det bra. Mileyan och en turkisk låt, Rampi rampi kommer jag att dansa i Uppsala. 
Jag skall även dansa med Djeli, en afrocubansk/salsa orkester. Har fått kompet på den låt jag skall dansa till. Får se vad det blir, det är ganska jazzigt, inte särskilt orientaliskt.

I tisdags var jag på ett uppstarts-möte för att bilda ett danspedagognätverk i Uppsala. På förmiddagen var det diskussioner men efter lunch körde vi först ca 2 tim Hata yoga och sedan var det dax för streetdance. Jag stannade en timme för att slippa köerna hem men uj! vad kul det var. Och så svårt! Nu var det inte en nybörjarklass heller så det var bara att hänga med i svängarna.

6 augusti 2003
Sommar, sommar, sommar! Det har varit jätteskönt med 5 veckors vila. Bara läsa böcker, bada och klappa katterna.

Nu har höstterminen börjat komma igång så smått. Nu börjar det bli dax att göra alla koreografier till klasserna. Dessutom vill jag sätta upp en elevföreställning i Uppsala så till den skall manus skrivas och danser skapas. Vore en utmaning om det blev av!
Ett och annat jobb har det varit under sommaren så man är inte helt ringrostig.

Jag har anmält mig till Danskryssning i januari 2004. Ett fullspäckat dygn med kurser och shower. Det är finska Afifa Studio som organiserar. Skall bli urkul. Mest spännande är nog att träffa Helene Ericson, en dansare som specialiserat sig på folkdanser från Turkiet och balkanländerna.

20 juni, Midsommarafton 2003
Det har varit en hektisk tid med möhippor och dansjobb men otroligt kul! Att få komma på en möhippa och träffa alla glada tjejer är verkligen en kick.

Ett annat kul jobb jag gjorde var i Nyköping. Ett gäng underläkare hade orientfest. Det var väldigt trevligt och bra organiserat. Där träffade jag bl.a. en egyptisk barnläkare som tyckte att jag dansade som Samia Gamal, inte dåligt betyg. En av arrangörerna hade dansat för Kay i Uppsala och gjorde sin praktik i Nyköping men skulle hem till Uppsala igen så jag gjorde glatt reklam för mina kurser.
Nu har det lugnat ner sig, har ett kurdiskt bröllop i morgon i Uppsala, sen är det semester!

Har lagt in lite nya bilder på katterna. Måste säga att jag har inte så mycket emot att det regnar, katterna ligger gärna hos mig i soffan när jag läser, hur mysigt som helst :-).

31 maj 2003
Det gick väl så där på SBDF, golvet var lite mysko så man fastnade i snurrarna. Nåväl, nästa år går jag tillbaka till folkdansen eller nått turkiskt.
Det var mycket snygga dräkter på föreställningarna och några ganska ruskiga också. En och annan hade helt genomskinliga kjolar. Står man sen bredbent mot publiken ser det inte så snyggt ut. Men det ger mycket nya uppslag att se föreställningarna både kostymmässigt och stegmässigt. Skall investera i videofilmerna så jag kan specialstudera.

Idag skall jag undervisa på SBDF, ett solo till beledi-musik. Skall bli kul, jag är själv nöjd med koreografin. I morgon bär det av till Uppsala igen. Kurs på Dansakademin, solo till turkisk musik. Också en kul koreografi.
Mycket dansträning är det.

Hade en sån mysig frukost idag. Med Baltazar som en pälsmatta på bordet, furrandes så det stod härliga till. Det nog ca ett år men nu är han värsta mysmånsen. Det skall klappas och borstas mest hela tiden. Lycka!

29 maj 2003
Nu är det dax för SBDF, Stockholm BellyDance Festival, och min nya dans. Skall bli spännande att se om jag får några reaktioner på den.

Annars har det varit full sula hela månaden. Jag har gjort massor av möhippor, det är alltid lika kul varje gång. Tjejerna är så glada och positiva så man är alltid lätt om hjärtat när man är klar.

Elevföreställningen på Fyrishov i Uppsala förra helgen gick utmärkt. Jag var bakom scen och försökte hålla ordning på alla dansare. Det är verkligen ett mastodont jobb. Ungdomarna springer omkring som yra höns, glömmer bort när det är deras tur på scen, glömmer kostymer och gud vet allt! Många är naturligtvis bra också. Mina elever fick dundrande applåder, jag är så stolt.
På lördagen hastade jag och mina elever iväg till en restaurang i Uppsala, där jag tillsammans med tre danslärare till skulle ha en egen elevuppvisning, bara med orientalisk dans. Nu var det jag som for som en yr höna, glömde musiken på Fyrishov, bad om fel låt mm.mm. Men Eva, Anne och Karin behöll lugnet så allt gick bra. Jag dansade Illi fi Albi (Från mitt hjärta) som jag gjorde på SBDF förra året, den gick hem även här.

Saga har tagit sin första mus. Jag vaknade en natt av att hon mjauoade och nått pep. Musen var inte död när hon tog in den, fast det tog inte lång tid innan musens hjärta stannade. Full kalabalik, Baltazar ville ju ha musen men Saga sa ifrån. Inte mycket till sömn då inte!
Sen är det fästingtider, nu har båda katterna fått Frontline Vet Spot on och det är verkligen toppen. Kan rekommenderas. Finns på Apoteket i fall någon undrar. Baltazar med sin långa päls hade alltid en fästing under halsbandet tidigare men inte en enda nuförtiden.

23 april 2003
I kväll hände nått ganska absurt.
För några veckor sedan ringde en bekant och ville att jag skulle dansa på hans 50-årsskiva. - Visst, sa jag, var är festen? Tensta krog varade han. Där i inomhuscentret? Jo, känner du till krogen?

Heheh om jag gör. I säkert 3-4 år under slutet av 80-talet var jag stadig dansös där. Varannan torsdag dansade jag med en turkisk orkester. Ibland var det magiska kvällar och anda gånger var det fylleslagsmål med kniv. Stället var ganska sunkigt och nerslitet. När jag kom dit i kväll var det en helt annan krog. Snyggt och välstädat, till och med personaltoaletten var ren. Ni som har dansat på hak vet att så inte alltid är fallet.

En ur personalen kom fram och tog min hand. - Jag känner igen dig, utbrast han. Det visade sig att han var servitör när jag dansade, nu ägde han stället. Han sa dessutom att han alltid hade tyckt att jag var en bra dansös och oavsett om det var äkta eller inte så värmde det. Han hade ju inte behövt säga något alls!

Saga har små knutar på magen. Vi valde att kastrera henne trots allt. I början var hon alldeles groggy och jag var lite orolig att något hade hänt. Men efter 3 dygn var hon sitt gamla kavata jag igen. På fredag skall veterinären ta bort stygnen och kolla att allt står rätt till. Sen skall Månsarna få gå ut. Toppen!

31 mars 2003
Har varit på min livs första Gycklarkonferens. De artister som ingår i det artistnätverk jag tillhör träffades på Fågelbro Konferens på Värmdö och diskuterade etik & moral, gager men framför allt hur vår hemsida skall se ut. Jag och Weine från Gycklarkompaniet håller i hemsidan.
Vi hade hårda konferenstimmar och trevliga kvällar. Det känns väldigt spännande att vara med från början. Nästa träff skall vi ha på Bäckholmen, det är där Giraffkranarna står, i juni.

Då har jag tänkt att dansa för gänget. De har knappt sett hur jag kan dansa till min musik, jag dansar nästan alltid till vevlira, dragspel eller något annat inte allt för arabiskt instrument när vi jobbar ihop.

Häromkvällen gjorde maken och jag klart CDn till SBDF. Uj vad bra den blev! Nu får vi se om publiken tycker det är lika bra...

16 mars 2003
I går började säsongen på Druvan igen. Det är 5 året nu. I fredags var det en ganska liten fest med den typiska "lustigkurren" som skulle upp och dansa. Tack och lov behöll han skjortan i byxorna. Man har sett allt för många mjälla gubbmagar i sina dagar. Nu skall ni inte tro att jag inte gillar när gästerna går upp och dansar med mig, det gör jag. Men ibland går de för långt.

Jag tränar på med mina koreografier. Dansen till Stockholm Bellydance Festival, SBDF, kommer så sakteliga, känns himla bra. Mina elevkoreografier blev himla bra de också. Särskilt nöjd blev jag med käppdansen till mellannivån. Det var länge sedan jag gjorde en käppdans.

Jag har skrivit lite om turkisk dans i dag, och publicerat så klart! Finns under Info/historia.

13 februari 2003
Förra fredagen var jag och Irène på Vildmarkshotellet i Kolmården tillsammans med Varietégycklarna. Ett stort dataföretag hade en årlig sammankomst. Det var ca 280 personer varav ca 10 damer. Vi dansade två gånger. Första numret var Dreams, en klassisk orientale. Vi hade urtjusiga tighta klänningar på oss. Andra numret var mer vilt. Iförda tribalutstyrsel med klingande fingercymbaler stormade vi in till Omar Farouk Tekbeliks Shashkin.

Varietégycklarna trollade, trixade och gick på styltor. Vad vi hörde efteråt var alla väldigt nöjda!

Katterna har tagit sin första fågel. Det var fjädrar precis överallt! Raringar. Matte blir så stolt.

4 februari 2003
Förbereder för morgondagen. Skall ha en "kurs" för Ladies Circle i Uppsala. De vill ha material, så jag tar med "Magdansens historia" och min broschyr. Det får räcka.

Har även pratat med Iréne om fredagens utflykt till Vildmarkshotellet i Kolmården. Vi skall göra ett jobb tillsammans med Varietégycklarna, Hasse, Lucky och pojkarna. Fasar lite för bilfärden dit, det är ju inte det bästa vädret, precis.
Jobbet i Västerås har ställts in, lika så bra det. Hade blivit lite knökigt med logistiken.

Har gjort en urball (om man får säga så om sitt eget skapande) käppdanskoreografi till Mellannivån i Uppsala. Skall bli kul att se hur de tar emot den.
Dessutom har det blivit klart att jag skall vara med på Stockholm Belly Dance Festival även i år. På lektionen hade jag tänkt använda al Leyl, en rolig, lite tuff oriental.
Skall även dansa på torsdagsshowen. Musiken är klar men inte dansen, så nu gäller det att ligga i!

27 januari 2003
Marockos ambassadör var nöjd även denna gång, puh! Det kändes lite annorlunda att bila genom ett nästan helt tomt Stockholm för att hinna hem till tolvslaget.

Eventmässan i Älvsjö är över. Tre långa, roliga dagar. Fick många bra kontakter. Bl.a. träffade jag en fakir som jag hoppas kunna jobb med. Vi får se.

Annars är dagarna fulla av träning, koreograferande (till alla elevklasser) och sömnad. Så man skall inte klaga! Irene och jag plus två av mina elever skall i väg på ett jobb i Västerås nästa vecka och därefter direkt till Norrköping för att göra ett jobb med Varietégycklarna. Mycket bilåkande blir det...

Sedan ca 3 veckor får jag klappa Baltazar, uj vilken känsla! Bara ibland på hans villkor men ändå. Förhoppningsvis har han glömt bort sina hemska upplevelser i soprummet snart.

22 december 2002
BellySlam är över! Det gick över förväntan bra. Vi hade ett fantastiskt startfält. Mycket jobb var det, min egen insats var väl inte tipptopp men vad kan man förvänta sig efter en hel dags spring...

Håller på och uppdaterar både min egen och BellySlam:s hemsida (www.tothmes.com/bellyslam) med lilla Saga i knäet. Tidigare idag när jag försökte träna, sprang hon efter mina fötter så det var ingen idé att fortsätta. Så jag hoppas att det går bättre nu när hon har sovit ett par timmar i min famn.

Marockos ambassadör har ringt igen och vill att jag skall dansa på hennes Nyårsfest så träna måste jag! Skall göra en Samasem koreografi, Enta Omri i min egen tappning och avsluta med ett trumsolo. Hoppas de blir nöjda.

11 december 2002
Jobbar fortfarande för högtryck med Belly Slam. På lördag smäller det! Det är ett kul och blandat gäng som har anmält sig.

Kurserna börjar gå mot sitt slut. Sista kursen i Uppsala är på torsdag, alltså imorgon. Det är både skönt och lite tråkigt när terminerna är slut. Tur att de börjar under januari igen. Info om vårens kurser hittar du under fliken kurs, såklart.

Massor av julfester nu och alla vill ha dans, så det är inte många hemmakvällar, inte. I går var jag på ett kul jobb tillsammans med Grus i dojan och jonglören Niklas från Cirkus Cirkör. Vi underhöll ca 100 glada personer i Valvet, en festlokal på Skeppsholmen.

Kissarna mår förträffligt. Det blev ett hejdundrande pusskalas när Baltazar kom hem igen. Veterinären hade varnat oss för att Saga kunde fräsa, men icke!
De är de gladaste och charmigaste man kan tänka sig. Så fulla med liv. Baltazar har förresten ramlat ner från balkongen ett par gånger så den är numer inbyggd med hönsnät.

1 november 2002
Arbetar med Belly Slam. Det tar en hel del av min tid just nu. Flyers och biljetter skall skrivas ut och skäras. Skall ta och träna i eftermiddag. Samasems koreografier är inte helt lätt att få in, dessutom jobbar jag med två. Varför göra det enkelt för sig?!

Baltazar är hos veterinären för kastrering. Det var kalabalik när han skulle fångas in. Han är livrädd för händer. Saga tassar otåligt runt och letar efter honom.