Saga & Baltazar

I midsomras (2002) blev vår gammelkatt, Tothmes, sjuk och vi var tvungna att ta bort honom. Han lever kvar i våra hjärtan och i mitt företagsnamn och logotyp. Det är maken som har ritat av Tothmes (Roffe) och gjort loggan. Tothmes är ett annat namn på Farao Tuthmosis.

Jag kände ganska snart att jag inte kunde leva utan katt så vi började fundera.
Vad skall vi ha för katt? Roffe var en stor katt så det ville vi ha igen. Tittade lite på en engelsk raskatt men den föll inte riktigt oss i smaken. Sen började vi fundera på om vi inte skulle göra en god gärning samtidigt som vi skaffade katter. Jo, nu var vi på det klara med att vi skulle ha två.

Sagt och gjort, vi kontaktade Solgläntans katthem och åkte dit. Ett jättefint katthem med både pensionat och hittekatter.

Baltazar är född våren -02, troligen i slutet av mars, början av april, i ett soprum i Aspudden. Hur han har haft det där sin första 8 veckor kan man bara sia om men han är skygg och livrädd för händer.  Fast han hänger gärna med husse & matte när de är i köket eller sitter i soffan bara man inte klappar honom. Sova med matte går också förträffligt.

Saga är den raraste lilla kattfröken man kan tänka sig. Hon ligger gärna i mattes knä när hon sitter framför datorn. Eller ligger i soffan i dansrummet och kontrollerar att matte gör rätt :-)!
Hon föddes på katthemmet i april -02 och är det tryggaste man kan tänka sig.


tillbaka till dagboken till första sidan
till kattsida 1 [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
 


 Tothmes (Roffe) vilande efter att ha
 tuggat på sin kattmynta.
Tothmes på promenad på Gotland
Saga. Hur go' som helst. Hon har husse & matte lindad kring sin vänstra lilltå.
Undrar vad det är som gör morgontidningen så oemotståndlig?
En av de första bilderna på Baltazar. Här börjar vi förstå att hans pappa var norsk skogskatt. Vi hade önskat oss en stor katt och nu i februari börjar vi se hur stor han kommer att bli.
Ett av favoritställena. Köksbordet. Där kan man hålla koll på alla andra katter på gården. Tids nog skall de få gå ut och bevaka sitt territorium.
Zzzzznork
   
   
upp igen